Fler nyheter

  • Solskyddspriset 2019
    2019-11-22 2019 års vinnare av Solskyddspriset korades på fredagsmorgonen...
Nyhetsarkiv

Nyheter


Solskyddspriset 2019

2019 års vinnare av Solskyddspriset korades på fredagsmorgonen på Solskyddsförbundets kongress.

Juryn hade tagit fram sex finalister, och på plats röstade kongressens deltagare fram två mycket värdiga vinnare.

Vinnare i kategorin för kommersiella byggnader blev Joli Interiör, för en avancerad anläggning 14 meter upp i ett pyramidformat glastak. Juryns motivation löd:

En utmanande solskyddsanläggning som inte bara skänker ett behagligt termiskt inomhusklimat, utan även bidrar till en klart mindre bullrig miljö.

I kategorin för privata byggnader vann Persiennkompaniets mångfacetterade installation på en modern, nybyggd villa, som juryn beskrev så här:

Här har solskyddsleverantören tillsammans med kund skapat en modern och tilltalande ”Jag vill komma hem” eller ”Här stannar jag kvar” miljö.

Oavsett om man funderar på solskydd till sitt hem, eller om man är arkitekt, byggare, fastighetsägare eller representerar en bostadsrättsförening finns mycket att vinna på att kunna kontrollera solinstrålningen. Och en passiv lösning som solskydd, är alltid att föredra ur ett hållbarhetsperspektiv.

Och om någon fortfarande funderar på, hur snyggt det kan vara med solskydd, titta här på alla solskyddsinstallationer som deltog i tävlingen om 2019 års Solskyddspris. 

Grattis till både vinnare, finalister och deltagare!