Fler nyheter

Nyhetsarkiv

Nyheter


Thoréns Markis & Persienn tog hem årets Solskyddspris

På Svenska Solskyddsförbundets kongress i Göteborg korades årets vinnare av det prestigefyllda Solskyddspriset och det blev för andra året i rad Thoréns Markis & Persienn från Lerum som med sitt bidrag Torslandaskolan vann juryns gillande.Juryns motivering:
"Ur askan föddes på mycket kort tid en fastighet som integrerar färg och form på ett ovanligt spännande och utmanande sätt. En stor mängd olika typer och storlekar av in- och utvändiga solskydd integreras för att skapa en trevlig och inspirerande miljö -> både på in- och utsidan. Solskydden regleras automatiskt efter fastighetens användning och rådande inne- och uteklimat, allt för att säkerställa minimalt energianvändande i samklang med optimering av brukarens miljö. Som grädde på moset är fastigheten utrustad med ”fasta markiser” konstruerade av solceller. Den producerade elen används direkt i fastigheten."

Kort om vinnande bidrag Torslandaskolan:
- Nybyggnad av framtidsinriktad 4-9 skola efter att skolan brunnit ner till grunden 2009. Skolan kommer att rymma 500-600 elever i 6 arbetslag + särskola. Skolan har utformats utifrån elevens behov som med stort fokus på trygghet och öppenhet där en hög vuxennärvaro är en stor del.
- Arkitekturen ritad av LILJEWALL arkitekter ab.
- Väderstreck i väster, söder och öster.
- Dagsljushantering sker med utvändiga fasadpersienner vilka har automatisk reglering av olika vinklar under vår, sommar, höst och vinter (suntracking), invändiga mörkläggningsgardiner finns i de rum som har behovet.
- Solskydden är integrerade i fasaden, på vissa ställen syns de inte när de inte används och på andra ställen smälter de bra in i fasaden och ett ovant öga skulle inte upptäcka dem. Kassett, sidogejder är lackerade för att matcha väggens kulörer.
- Solskydden energioptimerar fastigheten med den dynamiska styrningen, samt att skolsalarna kan använda fasadpersiennerna som mörkläggning med manuella brytare från klassrummen.
- Solcellerna fungerar även som fasta solskärmar i söderläge.


Thoréns Markis & Persienn - årets vinnare!

För mer info om Thoréns Markis & Persienn AB besök gärna www.thorens.nu